Странице

Kontakt

Naša e-mail adresa: racun.srbija@gmail.com

уторак, 9. април 2013.

Povećavaju se šanse za dolazak PAYPAL-a u Srbiju


"PejPal" dolazi u posetu Srbiji, pa Dačić ide u posetu "PejPalu"




Predstavnici jedne od najpoznatijih kompanija za plaćanje putem intereneta “PejPal” dolaze u Beograd najkasnije do kraja meseca. Kako “Blic” saznaje, prilikom te posete američka kompanija bi trebalo da saopšti datum početka svog poslovanja u Srbiji.
Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić za “Blic” kaže da više nema dileme da li “PejPal” dolazi ili ne. Sada se kako navodi očekuje samo da saopšte kada počinju sa radom.

- Stvorili smo sve preduslove za njihov dolazak.Otklonili smo sve prepreka u oblasti regulative i prilagodili zakone za ulazak “PejPala” na naše tržište. Sada čekamo njihov dolazak i najavu datuma početka poslovanja u Srbiji. Osim toga ugovorena je i poseta sedištu “PejPala” u Sjedinjenim Američkim Državama u maju, kada će tamo boraviti premijer Ivica Dačić - kaže ministar Ljajić.
 
Sistem za elektronsko plaćanje “PejPal” je osnovan 1998. godine, a od 2002. godine je u vlasništvu kompanije iBej. “PejPal” je u Evropi dostupan od 2004. godine. Omogućava elektronsko poslovanje i trgovinu preko inetrneta.